Márió a harmónikás

Már 5 évesen elkezdett gyakorolni harmonikán játszani.

Fiatalkorában gyakran tartózkodott külföldön, ahol matróznak, gondolásnak, bárzenésznek, virágárusnak állt. A Márió név Velencében ragadt rá, ezt használja a mai napig művésznévként. Külföldi útjaira is mindig magával vitte harmonikáját, amivel gyakran játszott és szórakoztatta az embereket utazásai során.

Első lemeze A harmonikás címen jelent meg, amelyen régi slágereket énekel saját feldolgozásban, úgy mint az Elsöpri a szél, a Sej-haj akácfa, a Bocsássa meg és a Vagy mindent, vagy semmit. Emellett egy személyes indíttatású szerzemény is helyet kapott a lemezen, melyet 17 napos korában elhunyt lánya emlékére szerzett.

2002. október 24-én újabb lendületet vett a karrierje. Miután első lemez elsöprő sikert aratott több, mint százezer eladott albummal, ennek hatására egy újabb albumot készített Hol a szerelem? címmel, amelyeken mulatós-slágereket énekel. A számok ezúttal is régebbről ismert darabok voltak, az egyik fő pártofójának, Galambos Lajcsinak Gyöngyvirág c. szerzeménye, illetve a híres külföldi dalokat tartalmazó Világutazó-egyveleg.

2003 őszén új lemezt készített Sárga rózsa címmel. 2004 októberében jelent meg negyedik, Csalogány című albumán 14 trackben 18 dal hallható. A korong utolsó trackjén eddigi ismert slágerei voltak hallhatóak (Amikor a szívemElsöpri a szélGyöngyvirágHol a szerelem?Sárga rózsa).

Az ezt követő években folyamatosan jelentkezett 1-1 új albummal: Velencei nyárÉrted szól a szerenádKönnyek nélkülVálasszunk egy csillagotAngyalszárnyon.AJÁNLATKÉRÉS