Freddie

Zenei karrierje előtt kereskedelmi főiskolára járt, amit el is végzett, majd irodai asszisztensként dolgozott Győrben. Már 2010-ben zenélt és voltak kisebb fellépései egyik barátjával, akinek a zenekarában rendszerint nemcsak énekelt, hanem gitározott is.

Fehérvári Gábor Alfréd először a TV2-n futó tehetségkutató műsorban, a Rising Starban tűnt fel. Először a legjobb tizenkettő, majd hat és ezután a legjobb négy közé is bejutott. A verseny döntőjében végül a negyedik helyen végzett. A tehetségkutató verseny előtt sosem vett részt ilyen jellegű műsorban és még énektanárhoz se járt.

A Rising Star után a Kállay-Saunders András által írt Mary Joe című első saját dala a Petőfi Rádió Top 30-as listáját többször is vezette, 2015 egyik hazai nyári slágerévé vált. 2015 őszén mutatta be az énekes – ezúttal már a Freddie művésznév alatt – új dalát: a bluesos hangzású Mary Joe után a magyar nyelvű Neked nem kellt.2015december 15-én bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorábaA Dal 2016-ba bejutott a Pioneer című dala, melyet Szabó Zé és Csarnai Borbála szerzett neki. Először 2016január 23-án, a nemzeti válogató első elődöntőjében lépett színpadra, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján az első helyen végzett, és továbbjutott a középdöntőbe.[3] A középdöntőben ismét sikerült győznie, majd a verseny döntőjében a zsűri pontozása alapján az első helyen bekerült a legjobb négy előadó közé, ahol a közönségszavazásnak köszönhetően megnyerte a nemzeti döntőt.

A 2016. május 10-én elstartolt 61. Eurovíziós Dalfesztiválon Freddie a szavazatok és a nemzetközi zsűrik pontjai alapján bekerült a május 14-én megrendezésre kerülő döntőbe, ahol ötödikként lépett színpadra, 108 pontot szerzett, és a 19. helyen végzett.[4]

2017-ben ő lett az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi kommentátora Rátonyi Krisztinával, majd 2017december 6-án bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsoránakA Dal 2018-nak ő lesz az egyik műsorvezetője Rátonyi Krisztina mellett.[5]

2018-ban ismét Rátonyi Krisztinával közösen látta el az Eurovíziós Dalfesztivál kommentátori feladatait.

2018december 16-án megnyerte a Sztárban sztár hatodik évadát.

2019-ben a Duna eurovíziós dalválasztó műsorátA Dal 2019-et vezette Dallos Bogi oldalán. 2019-ben jelölt lett a Playboy Man of The Year versenyében "előadóművész" kategóriában és meg is nyerte.

2020augusztus 22-től a SzerencseSzombat című műsort vezeti, ahol Kovács Áron helyét vette át.


AJÁNLATKÉRÉS