Alvin és a Mókusok

A zenekar 1993-ban alakult, az Alvin és a mókusok név az akkori basszusgitárostól (Anyutól) származik. A zenekar előtte Antigané néven működött. Első, kiadatlan hanganyagukat 1994-ben készítették el Kurva élet címmel. Az első albumukat 1995-ben adták ki kazettán, melynek címe Jézusnak volt-e szakálla? A zenekar tagjai ekkor Pásztor István (Alvin), Vígh János (Vírus), és Béres Gábor (Kisbéres) voltak. 1996 elején a zenekarnak új dobosa lett a mindössze 12 éves Figula Gergő személyében. Ebben az évben jelent meg második lemezük, a Jópofa. Az albumon található a Rémálom című dal, melynek klipjét Jancsó Miklós rendezte. A klip egy Jancsó-film részlete lett volna, ám a végső vágás során kimaradt a filmből. 1997-ben jelent meg a Nem akarunk mi bántani senkit című lemez, melyen a Kell hogy várj című Neoton dalt dolgozták fel. Szintén ebben az évben tagcsere történt, a basszusgitáros Vírus helyére Csoma Viktória került, aki a mai napig a zenekar tagja. Ebben a felállásban készült el 1998-ban a Máshol jársz című album, melyben a tagcserének köszönhetően hallható női vokál, valamint kísérőhangszerek is (cselló, trombita). Szintén található rajta feldolgozás, Pierrot-tól a Telihold.

AJÁNLATKÉRÉSAz Alvin és a mókusok albumait az Alvin Records adja ki, mely a zenekar saját kiadója. 
Az első CD 1999-ben jelent meg, címe: Emberek és állatok. A lemez érdekessége, hogy 11 koncertfelvétel is hallható rajta, valamint, hogy a Macskanadrág zenekar énekesét, Garfield-ot hallhatjuk az Azzuro című Szécsi Pál-feldolgozásban énekelni. A következő lemezt 2000-ben jelentették meg, ennek címe Az élet szaga. Az albumon található a Pont jókor című szám, melyből klip is készült, valamint egy Baby Sisters feldolgozás, az Égben írt szerelem. A felvételeken hallható trombita, pozan és szaxofon. 2001-ben 3 lemezt is kiadott az együttes. Az egyik a 3 Slices of Dragon PIZZA, mely egy angol nyelvű split lemez, és 3 együttes hallható rajta: az Alvin és a Mókusok, a Falcongate és a Moronique. Az album megjelenése után az együttes külföldön is koncertezett. A második lemez ebben az évben a Punkpopsuperstar volt. Ezen 12 pop- és rocksláger feldolgozása hallható, olyan együttesek dalait dolgozták át, mint a Bikini, a KFT, vagy a Beatrice. Mivel az első négy album csak kazettán jelent meg, így a zenekar kiadta a Nem akarunk mi bántani senkit?!-t és a Máshol jársz-t egy CD-n, szintén ebben az évben. A 7. nagylemez 2002-ben jelent meg, Valahol, ott a lábad előtt címmel, melyen a Pont jókor című dalból készült klip található. Ebben az évben az első két albumot is újra kiadták, már CD-n (Jézusnak volt-e szakálla / Jópofa). Ezt követte 2003-ban a Punkpopsuperstar 2. része, melyen az elsőhöz hasonlóan feldolgozások hallhatók, ezúttal a Hungária, az Edda, a Republic és hasonló zenekarok dalaival. A CD-n a Kicsit című videóklip szerepel.

A zenekar 2013-ban lett húszéves, melyet decemberben egy két napos jubileumi koncerttel ünnepeltek a budapesti A38 Hajón. A zenekar az első napon csak 1993 és 2003 között írt dalokat játszott, a második napon pedig a 2003 és 2013 között írt szerzeményeit adta elő.