B-52

b-52 zenekar

Kimondottan friss társulat a B-52 zenekar. 2014. április 20-án állt össze, a kiváló billentyűs-zeneszerző Jankai Béla 52. születésnapján. Elméletben csak egyetlen alkalomra, ám a koncert olyan jól sikerült, hogy folytatás után kiáltott. Már a buli másnapján fellépési ajánlatokkal ébresztették az ünnepeltet, így nem meglepő, hogy a B-52 együtt maradt, s azóta is nagy sikerrel muzsikál.

Jankai Bélát a Prognózis együttesben ismerhettük meg, még a nyolcvanas években. Később kísérte Demjén Ferencet és Zámbó Jimmyt, s szerephez jutott az Omegában és a Dinamitban. A B-52-t megalakulásának jellegénél fogva barátai alkotják, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lennének ugyancsak képzett, nagyszerű zenészek. Hogy mást ne mondjunk, Pálmai Zoltán többek között a P. Mobil, a Hobo Blues Band, a Beatrice és a P. Box dobosa volt. Az együttest az énekes Kálmán György, a gitáros Szűcs János és a basszusgitáros Járdány Barna teszi teljessé. 

A B-52 eleinte a magyar rocktörténet e muzsikusokhoz kötődő dalait játszotta koncertjein, azaz P. Box, P. Mobil, Prognózis és Dinamit számokat, ám egy idő után saját, új szerzemények is felbukkantak a műsorban – ezekből áll majd össze a zenekar első albuma.

Rendelhető műsorok:

90 perces élő koncert

Kérjen ajánlatot a B-52 zenekar műsorára!

Fellépésszervezés és műsorrendelés az alábbi elérhetőségeken:

Műsorszervező Kft. - fellépés, koncertszervezés.                                   

 .